Skip directly to content

Annas böcker

"Vägar genom stormen Gudrun"

Dagen före julafton kom den, min nya bok. Det är en detaljerad berättelse inifrån stormen Gudrun. Hur det var, vad vi kände och hur vi klarade oss. Boken är utgiven på eget förlag, är 65 sidor tjock och kostar 100 kr plus porto. Är du intresserad så maila Anna Lilljequist på info@tassemarken.nu

Berättelsen om stormen Gudrun börjar så här:

8 januari 2005
Först var det en alldeles vanlig dag. Julen hade precis tagit slut. Solen sken och det var flera grader varmt. Det luktade nästan vår, jag minns att jag tyckte det var en ovanligt vacker morgon. Inne i huset höll min man på att plocka hop sina saker. Han skulle till Halmstad på ett möte. Han hade skött om djuren tidigt och var nu klar att köra.
”Jag är tillbaka senast fyra”
”Ta med motorsågen,” sade jag. ”Dom har pratat om storm”.
Han skrattade lite. ”Det blir nog inte så farligt”. Han var redan på väg in i bilen. ”Ta med den ändå!” skrek jag. Han hejdade sig och med en grimas som skulle betyda Onödigt lade han in sågen till sist.

                                           2.

Det var några timmar senare. Jag stod vid köksfönstret och tittade ut. Jag stod där och jag var bekymrad. Om en stund skulle även jag åka iväg. Vädret hade skiftat om.
Det hade kommit en slöja för solen, stråk av dis hade dragit upp. Himlen var gul, svavelgul. Vinden hade ökat på, det visslade och ven runt knutarna……