Skip directly to content

Berättande

Jag, Anna på Tassemarken, är också berättare.

Jag berättar på Sagomuseet i Ljungby. Jag reser även ut till andra platser, överallt där man vill ha en berättarföreställning. Det kan vara en skola, en förening, ett sockenråd, en arbetsplats eller en helt privat fest.

Vad jag berättar? Jag kan berätta om allt, både gammalt och nytt. Men eftersom jag har min förankring i Småland och Berättarnätet Kronoberg så har jag många äkta småländska sagor och sägner i min repertoar. Det kan bli dråpligt och grovkornigt så att åhöraren måste skratta. Det kan bli vemodigt och det kan också bli alldeles vardagligt. Jag målar med ord. Allra helst berättar jag historier där åhöraren får leva sig in och känna med. Jag sjunger också gärna små visor mellan varven.

Sommaren 2005 var jag en av pratarna i programmet ”Sommar i P1”.

Vill du boka mig för en berättarföreställning? Du gör det direkt till mig eller genom Sagomuseet i Ljungby 0372-148 88 eller 14855. Men du kan även få en berättarstund här på gården, mitt i denna äkta gammaldags småbrukarmiljö.

Ett förslag är att vi vandrar genom trädgården och jag berättar om blommorna och örterna där. Kanske tittar vi in i vårt pyramidväxthus, där luften är förtätad och full av dofter. Vi kan också gå ner i skogen, den ligger in på knutarna. Se efter om det är sant, att skogssnuvan och trollen ännu lever! Sen tar vi paus för lite fika och därefter berättar jag några historier till.
I trädgården om vädret är fint, annars i växthuset.

Tycker du detta låter spännande, så hör av dig!